FANDOM


Lyman Da Boss
Lyman
Lyman selepas memenangi pilihan raya kecil P44 Permatang Pauh

Nama Lahir

Sulaiman Binti Abdul Majid

Tarikh Lahir

13 Februari 1991

Asal

Muar, Johor, Malaysia

Parti Politik

Barisan Anak Berwawasan & Integriti (BABI)

Jawatan

Penasihat

Tahun Aktif

1991 - Kini

Website

Facebook Profile

Lyman Da Boss merujuk kepada alat kelamin lelaki dan merupakan organ yang utama dalam sistem pembiakan lelaki. Lyman Da Boss juga dikenali dengan pelbagai gelaran lain seperti pelir, butuh, burung, zakar, dick, lancau, kote, kalam, penis, adik dan anu.

Lancau silap tulis pulak. Lyman Da Boss merupakan seorang ahli politik Malaysia yang berbangsa Melayu. Beliau merupakan penasihat Barisan Anak Berwibawa & Integriti (BABI) yang merupakan sebuah parti politik yang sering menuntut hak kesamarataan antara manusia dengan haiwan. Sebagai contoh, jika haiwan boleh mengawan di depan Aspura MRSM Pendang, manusia pon selayaknya dibenarkan berbuat begitu tanpa perlu diganggu oleh Nabil atau Wakahkah Penjual Roti Pita.

Pada tahun 2004, beliau telah dijatuhi hukuman penjara enam tahun akibat melakukan hubungan seks luar tabii (liwat) bersama pembantu peribadinya, yakni seekor khinzir. Beliau telah dipenjarakan di Fox River namun dibebaskan selepas didapati tidak bersalah. Mahkamah Persekutuan Malaysia telah mengugurkan sabitan kesalahan liwat kerana pihak pendakwa raya gagal mengemukakan bukti yang kukuh tanpa sebarang keraguan bahawa perbuatan meliwat tersebut telah berlaku. Bukti alibi juga menunjukkan bahawa beliau berada di Lorong Haji Taib pada waktu kejadian.

Kewawasanan, keintegritian, kekacakan, kehebatan, kechekalan dan kechelakaan Lyman Da Boss sebenarnya tidak disenangi oleh parti lawan. Parti Ashar SeMRSM (PAS) dan United Mathodox Niama Organization (UMNO) lancapkali acapkali menyerang peribadi Lyman Da Boss melalui blog-blog dan media mainstream. Lyman Da Boss kerap dituduh mengamalkan politik wang serta mengalami ketagihan menonton hentai pokemon. PAS juga telah mengungkit kisah silam Lyman Da Boss yang kedekut macam pukimma' terhadap rakan-rakannya yang ingin meminjam Kreko dan Arena. UMNO pula melalui media mainstream seperti Berita Harian dan Harian Metro telah menyebarkan propaganda dan doktrin yang berniat menjatuhkan mertabat Lyman Da Boss. Sebagai contoh, Berita Harian bertarikh 31 Februari 2006 mengandungi artikel yang mendakwa Lyman Da Boss pernah mencuri senaskhah Kreko di kedai Kak Nab. Bukan sahaja mencuri, Lyman Da Boss turut menjual Kreko curian itu kepada Najmi Nasir yang sememangnya tidak mengetahui apa-apa.

BiografiEdit

Zaman SekolahEdit

Beliau tiba-tiba muncul di MRSM Pendang bersama Hakim Elcid. Beliau sungguh menjengkelkan. Pada hari pertama sahaja beliau telah mengajak orang melakukan hubungan seks luar tabii.

Menjadi ArtisEdit

PUKI Song.

PUKI Song..

Lyman Da Boss mempunyai bakat dalam bidang lakonan dan nyanyian

Jika Arctic Monkeys mula dikenali selepas memuat naik EP pertama mereka di Myspace dan Justin Bieber disunting produser selepas video nyanyiannya di Youtube tersebar, Lyman Da Boss pula terkenal melalui Redtube selepas lagu ciptaannya menjadi hits di website pornografi tersebut. Lagu tidak senonoh yang diberi nama "Puki Song" itu telah dimuat naik ke redtube dan mempunyai video klip lakonan beliau sendiri. Selepas sehari sahaja, lagu itu telah tersebar ke seluruh dunia. Lyman Da Boss kemudiannya telah menerbitkan sebuah single dibawah naungan syarikat Sperma Manja Records. Single yang mengandungi 3 lagu itu telah terjual sejumlah 2.4 juta unit seluruh dunia. Single tersebut bagaimanapun menerima kutukan dari vokalis dan gitaris kumpulan Najmi iaitu, Tuan Haji Zam. Beliau dipetik berkata "Cincau (cibai + lancau) lah..lagu kepala bana apa macam ni..siap kutuk2 mak cik aini (makcik DS) lagi..sohai la lu..lai dota sepam dua..tgok spa gempak.."

DiskografiEdit

2008: Puki Song (single)

Lyman-da-boss

A - Side

1. Puki Song (1:52)
2. Puki Song ft Butterfingers Live in Rock The World 2008 (4:11)

B - Side

1. Lagu MRSM Hip Hop Version ft Sell Me An Ass (2:19)
2. Negaraku Hip Hop Version ft Sell Me An Ass (4:24)
3. Lagu Negeri Kedah Hip Hop Version ft A-Bang Na-Bail (3:00)